Aerodrom Niš na prvom mestu u Evropi po rastu broja putnika

Aerodrom Niš na prvom mestu u Evropi po rastu broja putnika

Коментари су искључени на Aerodrom Niš na prvom mestu u Evropi po rastu broja putnika

aerodrom nis terminal ilustracija

Prema najnovijem izveštaju, koji svakog meseca objavljuje ACI Europe, naš aerodrom je u junu mesecu zabeležio najveći rast po broju putnika od svih aerodroma u Evropi.

374,1% je najveći rast i rezultat koji je ostvario jedan aerodrom ostvario u junu mesecu, kakav je ostvario aerodrom “Konstantin Veliki”. U Grupi 4, aerodromi ispod 5 miliona putnika godišnje, Aerodrom Niš je iza sebe ostavio aerodrome poput holandskog  Ajndhovena, italijnaskog Fođija, rumunskog Banese, gruzijskog Batumija.

ACI EUROPE Airport Traffic_JUNE 2017_Top 5s

Zapažene rezultate u junu mesecu ostvarili su u svojim grupama i drugi evropski aerodromi. U Grupi 1, aerodromi preko 25 miliona putnika godišnje,najbolji rezultat zabeližio je ruski aerodrom Šermetjevo sa rastom od 19%. U Grupi 2, aerodromi između 10 i 25 miliona putnika godišnje, najbolji rezultat ostvario je turski
aerodrom Antalija sa rastom od 76,2%. U Grupi 3, aerodromi između 5 i 10 miliona putnika godišnje, najbolji rezultat zabeližio je italijanski aerodrom Napulj sa rastom od 29,9%.

Inače izuzetno jak rezultat je naš aerodrom zabeležio i kada je reč o prvoj polovini godine, odnosno o drugom kvartalu 2017.godina u svojoj grupi odmah iza rumunskog aerodroma Banesa i slovenačkog Maribora.

Podsećamo da smo zabeležili rekordni broj putnika prošlog meseca kada je sa našeg aerodroma letelo 32.262 putnika odnosno od početka godine 182.460.

Back to Top